Nordkorea – skrämmande!

juni10 Kim golfVar ute och spelade golf häromdagen. Härligt sommarväder och som vanligt trevligt på fina Öregrunds Golfklubb.

Killen jag spelade med berättade att man i Nordkorea sänt inledningsmatchen mot Brasilien (som Nordkorea förlorade med 1-0) i efter hand på nordkoreanska TV. Dock redigerad. Och i den redigerade eftersändningen vanns matchen naturligtvis av Nordkorea med 1-0!
Man beslutade sedan att för andra gången någonsin sända en match i direktsändning. Man valde matchen mot Portugal. Minns Du hur det gick? Portugal vann med 7-0!

Appropå golf och Nordkorea såg jag på Internet att landets stolta ledare Kim Jong-Il var ute och spelade för ett tag sedan. För första gången. Med hänsyn tagen till att det var den store ledarens allra första golfrunda var resultatet hyfsat. Enligt officiell media slutade han på 38 (!!!) under par efter bl.a. fem “hole in one”. Onekligen imponerade man! Eller …

Comments are closed.