Tigern, vilken kämpe!

Har just genomlidit en dötrist match i den oändliga Elitserielunken. Kan idrott blir mer urvattnad än den svenska Elitseriens oändliga tragglande fram till vårens slutspel? Var finns profilerna? Var finns gnistan och energin?

Att AIK vann mot Brynäs i Läkerol Arena är inte mycket att säga något om. Om man inte gör mål på sina chanser ska man inte vinna, oavsett vilken idrott det handlar om.

Kvällens (enda!) höjdpunkt var presentation av matchens knatte (7 år) före matchen. Han berättade stolt att han ville bli ishockeyproffs när han blir stor. Och Innebandyproffs. Och fotbollsproffs. Och så skulle han bi polis. Och brandsoldat. Och dessutom köra ambulans. Onekligen en ambitiös ung man. Tror inte längre på pratet om att dagens unga saknar visioner!

okt10 TigernFöre matchen hedrades också den legendariska Brynäskämpen Lennart “Tigern” Johansson som avled tidigare i veckan, bara 69 år gammal.  Det kändes bra. Det var nästa så att de flesta i Black Army lyckades vara tysta i 30 sekunder.
Jag minns en av flera matcher som jag såg tillsammans med min pappa. Brynäs spelade mot Västra Frölunda. Tigern tacklade göteborgarnas, och Tre Koronors, stora stjärna Leif “Blixten” Henriksson över sargen. Sällan hade jag varit så imponerad.

Tigern personifierade Brynäsandan. Hans vilja, träningsgnista och otroliga kämpaglöd satte en ny standard inom svenskt hockey. I en klassisk intervju förklarade han varför Brynäs var så överlägsna:  “Vi tränar hårdare än alla andra. Och när de tränar lika hårt tränar vi bara ännu mer”!

Läs mer om Tigern här:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Lennart_Johansson_(ishockeyspelare

Comments are closed.