Bocken lever! Än så länge!

På distans i värmen här borta i Asien kan man inte som gamal Gävlebo annat än fascineras över Bockens attraktionskraft!

Två okända män erbjöd vakten 50.000 kronor för att lämna Gävles stolthet under fem minuter. Deras plan var att kidnappa den riksberömda bocken med hjälp av helikopter och föra den till Stureplan i Stockholm.

dec10 BockanDet är bara en av många incidenter som bockens väktare rapporterat om hittills i år, skriver Arbetarbladet som gått igenom loggboken.

Varje helgnatt får väktare mota bort människor som vill ta sig över staketet och få närkontakt med den svårt utsatta julbocken.

Säkerhetsföretaget som anlitats för att skydda bocken i år håller till i en vaktkur vid bocken som även kameraövervakas.
– Skulle bocken brinna under mitt pass, skulle jag aldrig våga visa mig i stan igen, säger väktaren Mats till tidningen.

Vid ett annat misstänkt attentatsförsök kom en gammal dam i 80-årsåldern och bjöd honom på varm choklad och smörgås. Samtidigt var det en man som hoppade över staketet på andra sidan bocken.
– Jag fick bort honom. Men tanken kom, kanske var det sömnmedel i chokladen, säger Mats till Arbetarbladet.

Årets bock är den 44:e i ordningen. För det mesta brukar den brännas ned eller vandaliseras före julafton. Förra året stod bocken i lågor dan före dan.

Comments are closed.