Facebbok breddar

Kinneviks ordförande Cristina Stenbecks hajpade Groupon får konkurrens när Facebook gör användarna till rabattjägare.

Internetföretaget Groupon blev erbjudna 40 miljarder kronor av Google för sitt bolag, men ledningen tackade nej. När Kinnevik med Cristina Stenbeck köpte runt 1 procent av bolaget sågs det som ett historiskt klipp. Investeringen på 20 miljoner har växt i värde till en miljard kronor. Bolaget väntas börsnoteras i sommar, det skriver tidningen Fokus.

Företaget erbjuder tidsbegränsade rabatter på varor och tjänster. Konsumenten tecknar sig för ett erbjudande i sin stad och köper rabattkupongen på Groupons hemsida. Därefter kan de lösa in den som betalning för en tjänst eller vara.

Enligt tidningen Fokus får Groupon och de andra små företagen som erbjuder liknande tjänster konkurrens från en rejäl jätte. Nu ska nämligen Facebook med sina runt 500 miljoner användare också kunna jaga rabatter. Tjänsten Facebook Deals innebär att konsumenterna laddar ned applikationen till sin mobil. De checkar in via mobilen på plats i butiken och om butiken samarbetar med Facebook Deals dyker det upp erbjudanden i mobilen. Sen är det bara att visa rabattkupongen i kassan. I Sverige är det 4 miljoner som använder Facebook. 2 miljoner av dem har applikationen i mobilen enligt market.se.

Facebook tar inte betalt av företagen som väljer att använda tjänsten däremot får de värdefull information om användarna som de i sin tur kan använda för marknadsföring.

Källa: DN, 30 april 2011

Comments are closed.