Nyhet på Facebook

Facebook Deals lanserades i förra veckan i Sverige. När besökare hos Stadium, Statoil och McDonalds checkar in i butikslokalerna, bensinstationerna eller restaurangerna med Facebook Check-in får de ett erbjudande från företagen. Fördelen för företagen är att kundernas Facebookvänner kan se att deras vänner interagerar med företagen.

När Jajja Magazine checkade in hos McDonalds i fredags fick vi ett erbjudande om en milkshake utifall vi beställde deras 50-talsmeny. Kunder hos Statoil har blivit erbjudna en kopp kaffe när de checkar in och Stadiumkunder har fått 20 procent rabatt på skor.

Facebook Deals är kanske den mest intressanta möjligheten att knyta samman fysisk verksamhet med webben. Svenskarna checkar helst in på resecentrum som Arlanda, Stockholms centralstation, Landvetter, Göteborgs centralstation och Bromma Flygplats, enligt statistik från Socialbakers.

Arenor som Globen, Hovet och Scandinavium är också populära. På nionde plats kommer IKEA vid Kungens kurva med nästan 6000 incheckningar.

Läs mer här.
Källa: Jajja Mag, 18 maj 2011

Comments are closed.