Muhammad Ali 70 år idag!

Jag har haft många förebilder i mitt liv, men inte så många idoler. I alla fall inte riktiga idoler. Visst hade jag under en period flera av dessa jättelika posters på popstjärnor uppsatta i mitt pojkrum. men det handlade knappast om idolskap utan mer om att hänga på en trend i tiden.

Två personer har jag dock alltid haft som idoler. den ena är John Lennon. Den andra är Muhammad Ali. Bägge mycket speciella personer. Var och en på sitt sätt.

Jag vill ta tillfället i akt att idag gratulera The Champ (eller The Greatest) på hans 70-årsdag. Personligen anser jag att han, förutom att vara den största idrottsmannen genom tiderna, är den idrottspersonlighet som mest av alla påverkat idrotten och dess omgivning.

Jag kan varmt rekommendera boken om hans liv (som jag läst två gånger). Här finns alla hans klassiska citat där jag bl.a. minns hans uttalande inför den klassiska matchen mot George Forman i Kinshasa i Zaire 1974 (jag såg matchen på länk i Kungliga Tennishallen kl..02.00 på natten): ”Jag är så ond att jag gör medicinen sjuk”

Grattis Champ!

Comments are closed.