Stressad? Gå till gymet!

Stressat och kränkande beteende från chefer på arbetsplatsen kan stävjas med motion. Det visar en ny studie från universitetet Northern Illinois i USA. ”Supervisor Workplace Stress and Abusive Supervistion: The buffering effect of excercise” heter den studie som har gjorts på 98 anställda och deras chefer.

När chefen är stressad eller på dåligt humör påverkar det samtliga på arbetsplatsen. Men studien visar att denna typ av jobbstress och kränkande beteende mot anställda kan motverkas med hjälp av fysisk motion.

“Har du ett stressigt jobb kan det resultera i dålig prestation”, säger gymägaren och entreprenören Eric Casaburi till CNBC.com. ”Och det kan även påverka din övriga personal. Har du som chef mycket energi kan det å andra sidan öka energinivån på helqa arbetsplatsen.

Eric Casaburi, som själv gör mycket av sitt jobb på löpmaskinen på morgonen, ger följande råd till stressade chefer som rä benägna att låta det gå ut över sina anställda:

* Träna på morgonen. Får du det gjort innan du kickar igång dagen kommer allt annat att gå mycket lättare. Du slipper också att hitta på ursäkter för att undvika att gå till gymmet senare.

* Hitta någon att gå med. En partner, en kompis eller en kollega, gärna någon som du kan tävla och sätta upp mål tillsammans med.

* Angrip gymmet på samma sätt som du angriper sina affärsmål. Chefer sätter upp alla möjliga mål för sig själva. Sätt upp ett till, och se till att det är realistiskt. När du har uppnått det, sätt upp ett nytt. Och glöm inte att fira dina framgångar.

”En sak chefer måste komma ihåg är att när de tror att de gör företaget en tjänst genom att alltid vara på plats, kan det istället få negativa effekter om de sprider dålig stämning bland de anställda”, säger Eric Casaburi till CNBC.com.

Källa: SvD, Hanne Dunér, februari 2012
Länk

Comments are closed.