Pasta Mums Mums …

Gröna Stugan har alltid varit ett populärt lunchställe. Den gamla träbyggnaden med sin fina uteservering bara några meter från fågelsjön i Duvbo erbjuder såväl lunch, fika som begravningskaffe. Tillräcklig för att locka alla!

Sedan den tidigare så framgångsrika ägarfamiljen tragiskt omkommit i tsunamin i Thailand har olika ägare kommit och gått med varierande framgång.

Efter tre timmars skrivande på en rapport till en uppdragsgivare bestämde jag mig för att ta en lunch utomhus. Kanske årets sista? Varför inte gröna Stugan? Det är ju bara 7-8 minuters promenad från mitt kontor.

Väl framme upptäcker jag till min glädje att jag är en av dagens första lunchgäster. Det ger mig möjlighet att välja en fin plats i lä, mot husvägen och i gassande höstsol.

Vid entrén presenterar man dagens lunch på en stor griffeltavla. Det finns en fisk- och en kötträtt. Dessutom en sallad, dagens soppa och så en pastarätt. Dryck, bröd och kaffe ingår.

Jag känner mig sugen på pasta! Den pasta som erbjuds heter ”Pasta Mums Mums”. Det låter onekligen spännande!

Väl framme vid kassan där man både betalar och beställer sin lunch frågar jag flickan bakom kassamaskinen vad Pasta Mums Mums innehåller.

Hon tittar förvånat på mig och svarar: ”Mums Mums”!

Jag tror först att hon skojar med mig men inser snart att så inte är fallet. Så jag säger: ”jag är ledsen, men jag förstår inte riktigt vad Mums Mums är”.

Flicka skärper nu tonen och säger ”Det är Mums Mums”!

”OK, det låter jättegott, men vad exakt, förutom någon form av pasta innehåller er pasta Mums Mums”, frågar jag nu ytterligare en gång.

”Det står på skylten” svarar flickan och pekar mot griffeltavla vid entrén.

OK tänker jag. Jag har väl läst slarvigt. Jag lämnar min plats i kön och går tillbaka till entrén och den handskrivna griffeltavlan. Här kan man läsa:
Dagens pasta: Pasta Mums Mums!
Ingen ytterligare information.

Jag går tillbaka till kassan. Nu är det några andra lunchgäster före mig i kön, men jag har inte bråttom.

Väl framme vid kassan, och samma flicka, börjar jag igen fråga om Pasta Mums Mums innehåller fisk, kött eller skaldjur?

”Prata med kocken”, svarar nu flickan lätt upprörd.

Kocken bör ju befinner sig i köket, speciellt när nu lunchrusningen drar igång. Och jag har lärt mig att inte kliva in i ett kök och störa kocken när han är upptagen med sin matlagning. Nu finns det dock en liten lucka in till köket där kocken ställer ut den färdiga maten, så jag går dit. Tomt i köket! Ingen kock syns till!

Vänder tillbaka till min favorit – flickan i kassan. Innan jag hinner säga något spänner hon blicken i mig och säger högt och skarpt ”kött”!

Jag äter min pasta i ensamhet och strålande höstsol och funderar på hur i all världen den nya ägaren ska kunna bygga upp en kundkrets bestående av stamkunder med personal med ett så märkligt och oengagerat beteende?

Comments are closed.