Hänger ni på?

Ni som lyssnat när jag föreläser om hur den nya tekniken skapar både helt nya marknads- och konkurrenssituationer och förändrade köpmönster hos kunderna vet hur snabbt den här utvecklingen går just nu. Det handlar i ett första steg om att verkligen vilja förstå detta. Att ha ett “Open mindset”. Först i nästa skede kan en framgångsrik anpassning ske.

På detta tema rekommenderar jag nedanstående artikel ur gårdagens Svenska Dagbladet, Näringslivsbilagan:

Handelns mobila utmaning

Att handla via mobilen eller surfplattan blir allt vanligare. Enligt Postens e-handelsbarometer har nära en av fem använt en smartphone eller surfplatta för att handla på nätet det senaste året. Men e-handlarna själva har svårt att hoppa på tåget.

Vi jobbar via mobilen, utför bankärenden och tittar på film och tv. Från 2010 ökade andelen som använde mobilt internet från 22 till 36 procent 2011, och förra året surfade hela 54 procent av befolkningen över 12 år via mobilen.
Trots detta uppger bara var tionde konsument i e-handelsbarometern att deras senaste inköp gjordes via en mobil eller surfplatta. Och anledningen till det är att endast en liten andel av de svenska näthandlarna ännu mobilanpassat sina e-butiker, ett potentiellt problem då mobil handel pekas ut som en av branschens viktigaste framtidstrender.

Ett av bolagen som ligger i framkant är e-handelsjätten Amazon. När bolaget i januari presenterade sitt årsbokslut var det just handel via mobiler och surfplattor som stod i fokus. Och så sent som förra veckan presenterade man siffror som visade att den mobila försäljningen i fjol uppgick till över 13 miljarder dollar, mer än dubbelt så mycket som under föregående år.
E-handelsbolagets mobila chef Olivier Ropars förutspår dessutom att värdet på mobila köp hos Amazon kommer att landa på hela 20 miljarder dollar under 2013. Rejält uppskruvade förväntningar jämfört med tidigare års prognoser.

Som Olivier Ropars uttrycker det så bär “kunderna runt på en butik i fickan”. Och enligt Amazon själva kollar snittpersonen sin telefon hela 40 gånger under en normal dag, vilket för en handlare innebär 40 potentiella tillfällen att etablera kontakt med kunderna.

Att mobil e-handel är här för att stanna råder det ingen tvekan om. Dock brottas branschen med en hel del barnsjukdomar, i huvudsak kopplade till själva användarupplevelsen. Att anpassa den klassiska webbutiken till skärmstorleken på en smartphone är en stor utmaning för många aktörer. En annan att faktiskt förstå vilken typ av konsumtion en kund i den mobila butiken är ute efter och anpassa det mobila erbjudandet därefter.

Ett tredje problem för e-handlarna att ta ställning till är valet mellan att utveckla en app för e-handeln eller en mobilanpassad webbplats.
Anpassningen till en ny mobil verklighet är dock inte bara en utmaning för e-handeln. Mycket talar för att de mobila enheterna kan komma att revolutionera även köp i butik. Idag experimenterar butiksjätten Walmart, och många andra, med självskanning av varor i den egna mobiltelefonen. Projekt med så kallade mobila betallösningar, som låter kunder betala med mobilen i kassan, är också hett. För att inte tala om trenden med digitala presentkort, på nätet såväl som i butik.

Mobilen är på väg att ta över som köpverktyg – och när det händer vill ingen handlare stå utan en lösning på plats.

Källa: SvD.se, 5 mars 2013
Artikelförfattare: Josefin Jakobsson
Länk till hela artikeln
Fler artiklar av samma artikelförfattare här

Comments are closed.