De hetaste affärstrenderna 2014

Så här runt årsskiftet vill många summera det gånga året. Vi vänder istället blicken framåt och presenterar här de hetaste affärstrenderna inför 2014. Vi har träffat några av Sveriges och i sina branschers absolut vassaste personer för att få svar på frågorna: ”Var kommer fokus ligga?”, ”Hur når man kunderna?”, ”Vad kommer de efterfråga?” samt ”Hur hittar man rätt medarbetare?”

JM 2Efterfrågan på trendspanare har ökat. Företagsledningar och beslutsfattare har börjat förstå vikten av faktabaserad omvärldsanalys och tar allt oftare hjälp av experter för att lyfta blicken, enligt Fredrik Sjöholm på Talarforum.
– Om jag, som expert på vilka typer av föreläsningar företag och organisationer efterfrågar, ska säga någonting om trender så är det tydligt att allt fler använder sig av kompetenta trendspanare och omvärldsbevakare för att fatta rätt beslut inför framtiden , säger Fredrik.

I en värld där trender kommer och går i allt högre tempo gäller det att anpassa företag och organisationer så de kan möta kundernas nya behov.
– Vi lever i en värld där kundpreferenser och konkurrenssituationer förändras snabbare än någonsin tidigare. Det innebär allt större utmaningar för både det strategiska och operativa ledarskapet. De som lyckas med att förankra förståelse för kundernas nya önskemål i hela sin organisation är de som kommer att vara vinnarna 2014 , säger Johan Mathson, som är en av Sveriges tyngsta konsulter inom affärsutveckling och strategiimplementering. Och för att få förståelse för kunderna kan man behöva ta hjälp av en expert.

Källa: Talarforum, januari 2014
Länk

Comments are closed.