De vanligaste cv-klyschorna

Är du ansvarsfull, strategisk och kreativ? Då är du inte ensam. Det är nämligen de tre ord som används mest i profilerna på karriärnätverket Linkedin.

Linkedin är en webbtjänst där användarna kan hålla kontakten med vänner och kolleger. I sina profiler beskriver användarna sig själva och delar med sig av sitt cv. Tanken är att de med hjälp av sitt kontaktnät ska kunna hitta nytt arbete eller nya affärsmöjligheter.

cvNätverket har sedan några år tillbaka sammanställt en topplista över vilka ord som globalt används mest i användarnas profiler.
I år toppas listan av ansvarsfull, strategisk och kreativ. Vilka ord som används förändras år från år och för fem år sedan var det till exempel gedigen erfarenhet som användes mest. Förra året toppades listan av ordet kreativ.
– Att bygga ett professionellt varumärke är viktigt för att lyckas bli en eftertraktad arbetskraft. Om du kommunicerar som alla andra kommer du inte att sticka ut i mängden av alla som söker efter spännande arbetsmöjligheter. Konkreta exempel är bra för att understryka att du faktiskt är ansvarig eller strategisk, det är bättre än att bara formulera det i ord, säger Lars Ingerslev, Nordenchef på Linkedin i ett pressmeddelande.

Linkedin har i dag 259 miljoner användare över hela världen.

Här är listan på de ord som använts mest i nätverkets profiler under 2013:
1. Ansvarsfull
2. Strategisk
3. Kreativ
4. Effektiv
5. Tålmodig
6. Expert
7. Organiserad
8. Driven
9. Innovativ
10. Analytisk

Källa: DN.se, 11 december, 2013
Av: Caroline Englund
Länk

Comments are closed.