Närhet till chefen gör dig produktiv

Hur nära du sitter din chef påverkar din produktivitet på jobbet och de allra flest arbetar bäst på morgonen, visar ny undersökning.

Hur nära du sitter din chef påverkar din produktivitet på jobbet och de allra flest arbetar bäst på morgonen, visar ny undersökning.

Platsen där kontorsanställda svenskar arbetar mest fokuserat varierar. 60 procent av de som svarat på undersökningen anser att de är som mest produktiva vid skrivbordet medan 20 procent tycker att de arbetar mer effektivt hemifrån.

En annan sak som påverkar är hur nära chefen de anställda sitter. Drygt 40 procent av de som svarade på undersökningen ansåg att leadership Amedarbetarna blev mer produktiva eller om chefen sitter bland sina anställda i stället för i ett eget rum.
– Varför det är så visar ju inte undersökningen men det skulle kanske kunna bero på att det då är lättare att ställa frågor till chefen om man sitter tillsammans, säger Britt Lindqvist, utvecklingschef på fastighetsbolaget Vasakronan som låtit göra undersökningen.

Även tiden på dygnet påverkar produktiviteten. Nästan 50 procent av de tillfrågade ansåg att de var mest produktiva på förmiddagen. Medan endast knappt tio procent tyckte att de arbetade mest effektivt efter lunch.
– Anledningen kan vara att vi påverkas av kontorets utformning. Många arbetar i öppna kontorslandskap och då är det troligt att man blir tröttare på eftermiddagen. Eller så kanske vi svenskar helt enkelt är morgonmänniskor, säger Britt Lindqvist.

Undersökningen är gjort av United minds på uppdrag av Vasakronan. Sammanlagt har 2000 kontorsanställda mellan 18 och 65 år deltagit.

Källa: DN.se, 25 juni 2014
Av: Caroline Englund (caroline.englund@dn.se)
Länk

Comments are closed.