Fem dåliga karriärbeslut som du kommer ångra om 20 år

En karriär varar många år och är full med svåra val.

Är det läge att byta jobb? Ska jag prioritera övertid före fritid i dag? Är det här ett projekt jag vill driva?
Författaren och föreläsaren Bernard Marr skriver på Linkedin om en rad dåliga val som många gör – men som de flesta lär ångra om 20 år.
karriär
1. Att försöka vara något som du inte är
Du kanske låtsas älska ett fotbollslag för att imponera på chefen, eller att du är en mästare på något som du egentligen knappt klarar av.
Det kan slå tillbaka mot dig, och är dåligt för självkänslan på jobbet, skriver Bernard Marr.

2. Att ta beslut som bara baseras på pengar
Det är nästan aldrig en bra idé att bara ta hänsyn till pengarna – oavsett om det gäller din egen lön eller projektet du jobbar med.
Det finns alltid en mängd andra faktorer än rena siffror. Ta dig tid att hitta de faktorerna och räkna med dem också.

3. Att detaljstyra allting
Undvik att försöka detaljstyra dina medarbetare och anställda. Och undvik att göra även i ditt privatliv. Den som hela tiden måste ha kontroll på varje liten sak hamnar väldigt ofta i en känsla av otillräcklighet och ständig oro, enligt Bernard Marr.

4. Att jobba för mycket
Det är lätt att låta timmarna på jobbet rinna iväg. För att få mycket gjort, imponera på chefen eller för att du tror att det är vad som krävs av dig.
Men det är ganska enkelt. Som Bernard Marr säger det: Ingen som ligger på sin dödsbädd säger ”jag önskar att jag hade jobbat mer”.

5. Att undvika misstag
Du måste ta en del risker under karriären. Den som aktivt undviker misstag kommer ingenstans. Det är viktigt att våga göra misstag och att lära sig av dem.

Comments are closed.