Det här lockar unga talanger till ert företag!

Förmåner som hög lön och tjänstebil räcker inte.
Här är fyra mer oväntade sätt som kan locka talanger till ert företag.

I dag jobbar var tredje anställd svensk regelbundet på distans. Med hjälp av laptop, smartphone eller surfplatta samt bra molntjänster och digitala verktyg kan vi samarbeta smidigt – oavsett var kollegorna befinner sig.
– Om tio år kommer distansarbete att vara betydligt vanligare, säger Oscar Varga, Eurofound, en av författarna bakom en ny rapport om distansarbete i EU, ”Working anytime, anywhere”.

Den generation som kommer ut på arbetsmarknaden inom de närmsta tio åren kan nämligen hantera den digitala tekniken på ett helt nytt och mer självständigt sätt, menar författarna till rapporten.

Johanna Håkansson, HR Manager på Telenor Företag, ser en tydlig trend bland dessa unga: De som söker jobb i dag – särskilt de mest ambitiösa och eftertraktade – ställer större krav på arbetsgivaren än vad deras föräldrar gjorde.
– De funderar mer på vad arbetsgivaren kan göra för dem för att de ska hitta en bra balans mellan arbetet och sina fritidsintressen. De vill ha en större frihet att utföra sina arbetsuppgifter på tider som passar dem. Att de får bra digitala arbetsverktyg och vettiga tjänster kopplade till verktygen tar de för givet.

ladda ned (2)
Många arbetsgivare har hittills lockat till sig de främsta talangerna mycket tack vare sitt varumärke. Men nu räcker det inte med att erbjuda en hög lön och karriärmöjligheter – det måste till något mer, enligt Johanna Håkansson:
– Lön är fortfarande betydelsefullt, men viktigare är att medarbetaren ser möjligheter att själv styra över sin utveckling på företaget.

Till de företag som på allvar vill konkurrera om de bästa talangerna har hon följande råd:

1. Snabb och tät återkoppling
Skapa en ledarkultur som präglas av närvaro, coachning och snabb återkoppling. Unga är vana vid att få en omedelbar feedback, exempelvis i social medier, och ser denna regelbundna respons som en självklarhet.

2. Palett av utbildningar
Se till att era medarbetare har möjlighet att snabbt lära sig nya saker, på flera olika nivåer. Dels att det finns löpande utbildningar för den personliga utvecklingen, kombinerat med exempelvis ett mentorskap. Dels att det finns chans till kompetensutveckling, till exempel i hur man hanterar nya digitala verktyg och tjänster.

3. Miljö och värdegrund som matchar ett modernt arbetssätt
Om ni erbjuder möjligheten till ett friare arbetssätt så tänk på att anpassa både arbetsmiljön och företagets värdegrund till detta. Tänk exempelvis igenom hur kontoret är utformat – skapa kreativa rum, olika zoner och så vidare. Och tänk på hur ni beter er mot varandra i vardagen så att det blir både acceptabelt och hållbart att arbeta mer flexibelt för alla som vill det.

4. Digital infrastruktur – anpassad till just er arbetsplats
Hur bygger man en effektiv digital infrastruktur? Vilka tjänster och verktyg kan underlätta arbetet och samarbetet på just ert företag – och göra det mer attraktivt?

Källa: DI.se, maj 2017
Länk

Comments are closed.