Hur rolig får en kvinnlig ledare vara?

Humor är en välkänd framgångsfaktor. Samtidigt visar forskning att kvinnor som skämtar riskerar att framstå som oseriösa. Går det att vara rolig och ändå bli tagen på allvar?
DN söker svaret hos fyra framgångsrika ledare.

Anna Kinberg Batra vetallt om vilket genomslag humor kan få. 1998 drog hon ett skämt i en tv om att stockholmare var smartare än lantisar. Den unga moderaten ler. Men uttalandet, som var tänkt att vara ironiskt, skulle komma att förfölja henne i decennier.
– Det där fick enorma konsekvenser faktiskt. Sedan dess undviker jag att skoja till det i nationella medier, understryker Anna Kinberg Batra.

Händelsen fick henne att dra slutsatsen att en politiker bör nöja sig med att vara seriös. Men riktigt så enkelt var det inte. När hon många år senare valdes till partiledare blev hon istället kritiserad för att vara för allvarlig.
– Jag tror att jag var den första moderatledaren som fick höra ”du borde se lite gladare ut”, konstaterar Kinberg Batra, som numera jobbar som rådgivare och föreläsare.
Kvinnor i ledande roller inom politik och näringsliv tvingas gå en svår och smal balansgång mellan olika ideal. Som att vara glad, men inte flamsig. Seriös, men inte tråkig. Det gäller inte minst humor. Trots att den länge betraktats som en framgångsfaktor, visar en amerikansk studie, som publicerats i Journal of applied psychology, att kvinnor som skämtar istället riskerar att straffas.


I studien undersökte forskarna hur publiken reagerar på skämt i jobbpresentationer. Män som skämtade rankades högre än de män som inte gjorde det. För kvinnor hade däremot skämten en negativ effekt på talarens status, kompetens och ledaregenskaper.
– Man kan inte vara både fnittrig och tas på allvar samtidigt, sammanfattar Kinberg Batra.

Hanna Söderlund, universitetslektor vid Institutionen för språkstudier på Umeå Universitet, har forskning som anknyter till den förra partiledarens observationer. I en studie av tv-programmet Parlamentet upptäckte hon att de kvinnliga komikerna oftare avvisades, medan moderatorn i större utsträckning skrattade med de manliga komikerna.
– En trolig konsekvens är att de kvinnliga komikerna uppfattas som mindre roliga. Humor är ju en social konstruktion – när någon annan skrattar tänker vi att det är roligt och då skrattar vi kanske med, säger Hanna Söderlund.

Hon menar att förväntningar är viktiga för att förklara vad vi uppfattar som roligt. En föreställning som finns, om än undermedveten, är att män är både roligare och bättre ledare. Men relationen man har till den som skämtar är det viktigaste.
– Det kan vara så att en kvinnlig ledare som skämtar uppfattas som mindre seriös, medan en man som gör samma sak tolkas som att han bara vill lätta upp stämningen, säger Söderlund.

En annan som fått jobba på att balansera allvar och humor är Eva Ekedahl, grundare av nätverket Women for leaders.

– Jag är en glad person med nära till skratt. Det är för det mesta positivt, men det har funnits stunder när jag tvingats fundera över vad det skickar ut för signaler. Sånt får kvinnor ofta höra att vi ska tänka på, säger hon.

Och kanske är en förändring på gång. I podcasten ”Karriärpodden” har Eva Ekedahl intervjuat drygt 160 framgångsrika kvinnor. Hon tycker sig se att en ny typ av ledare nu tar form.
– Det moderna ledarskapet kräver att man får med sig människor, och det gör man genom att vara autentisk. Vi får ju förtroende för sådana som är både empatiska och som vågar visa sin sårbarhet, säger hon.

Att leda medandra värden har visat sig vara en framgångsfaktor för Karin Lindahl, vd för Indiska. När hon tog över klädföretaget 2018 pekade siffrorna åt fel håll. Men istället för att sprida oro omkring sig lät hon glädje bli vägen framåt.
– Jag gjorde det inte för att skoja bort ämnet, utan för att skratt ger ny kraft. Jag hade inte kunnat prata om det svåra och utmanande om jag inte samtidigt använde humorn, säger hon när hon tar emot på huvudkontoret i Värtahamnen i Stockholm.

För henne har det varit en mognadsprocess. I sin första projektledarroll var hon knappast ”känd för att vara den roliga”, medger hon.
– Privat har jag alltid haft nära till skratt, men på jobbet har jag tidigare kanske varit mer samlad i min framtoning. Men ju mer bekväm jag blir i min roll, desto mer har jag lärt mig att plocka fram min humor också här, säger Lindahl där hon sitter omgiven av företagens vårkollektion.

Hon får medhåll från Monica Längbo, HR-direktör på Axfood.
– I början av min karriär var jag rädd att inte uppfattas som seriös, att någon skulle tro att jag var flamsig. Men nu tycker jag att det är så självklart att jag inte är mindre professionell bara för att jag skrattar – tvärt om! Det visar snarare att jag är trygg i mig själv och mitt ledarskap, vilket skapar en mer tillåtande kultur.

Förändringen tycks redan ha etablerats i näringslivet. I det politiska samtalet kan dock allvaret få fortsätta dominera, tycker Kinberg Batra.

Även om den seriösa framtoningen gjort att du fått rådet att le mer?
– Ja, de blir aldrig nöjda. Det lär man sig också med åren. Herregud, jag är snart 50 och inte så känslig för kritik från något håll längre. I rikspolitiken lär man sig att det enda sättet att inte göra någon upprörd är att inte göra något alls. Och då får man ju ingenting gjort, eller hur?

Dagen efter lägger Anna Kinberg Batra ut en skämtsam tweet om Joe Biden. ”77-års-åldern är inte för sent för en nystart som politiker, just sayin’ :-)”. Den flyger.

Källa: DN.se, 9 mars 2020
Länk
Foto: Johan Mathson

Comments are closed.