EXTRA, Ledarskap i Coronatider: Han uppmanar chefer agera proffsigt

Ledarskap i coronatider:
Han uppmanar chefer agera proffsigt: ”Ta rädsla och oro på allvar”.Trygghetsrådet räknar med uppsägningsvolymer på samma nivåer som toppåret 2008, då 30.000 arbetslösa tjänstemän sökte stöd hos TRR. Vd Lennart Hedström uppmanar nu chefer att agera professionellt i krisen.

”Man måste sätta medarbetarna i första rummet. Sin egen oro får man hantera hemma på kammaren.”

Trygghetsrådet rustar nu för att ta emot betydligt fler uppsagda tjänstemän. Ett scenario man jobbar med är volymer som motsvarar uppsägningarna i tjänstesektorn 2008, då cirka 30.000 arbetslösa tjänstemän sökte stöd från TRR.

”Vi är definitivt bättre rustade i dag, eftersom vi är mer volymoberoende än för 10 år sedan då verksamheten var mindre digitaliserad”, säger Lennart Hedström, vd för TRR.

För organisationer som nu tvingas varsla är det viktigt att se personalen, trots alla affärskritiska ställningstaganden, fortsätter han.

”Det gäller att kommunicera konstant även om man inte har något nytt att kommunicera. Man måste lyssna, vara närvarande och ta medarbetarnas oro och rädsla på allvar.”

Chefer kan också vara berörda av varsel, så det är tufft även för dem. Men man måste ändå leva upp till sitt ledaransvar och sätta sina medarbetare i första rummet. Sin egen oro får man hantera hemma på kammaren”, säger Lennart Hedström vidare.

Hur ska en chef agera professionellt i ett uppsägningssamtal?
”Det är bra att träna på samtalet i förväg. Man måste kunna berätta om orsaken till beslutet och hur organisationen har kommit fram till att en viss medarbetare får gå.”

De som jobbar på en arbetsplats som varslar gör klokt i att aktivera sig direkt, anser Lennart Hedström.

”Mitt i stormen måste man ändå ta ansvar för sin egen situation, genom att börja med att uppdatera cv, sin Linkedin-profil och se över kontakterna i sitt nätverk.”

De som får extra fritid genom korttidspermittering råder han att använda tiden till att förenkla nästa jobbsteg, till exempel genom att vässa kompetensen genom onlineutbildning.

Hur stor är chansen att hitta ett nytt jobb mitt i krisen?
”Klart det finns branscher som fortfarande har ett behov av att anställa. Till exempel sjukvården, nätapotek, dagligvarubutiker på nätet, logistikbranschen. Sedan kommer även tillfälliga behov alltid att uppstå.”

 

Källa: DI.se, 25 mars 2020
Av: Linnea Bolter
Länk

Comments are closed.