Den Thailändska kungen

091216 (37)   PS kungen skola small BLOGGDen thailändska kungen är inte bara den regent / kung som suttit längst på sin tron. Han är dessutom den överlägset mest populära konungen i världen.  Hans popularitet här i Thailand kan inte beskrivas med ord. Överallt (på vägar, vid infarter, i skolor och på arbetsplatser, i alla affärer och restauranger och i alla thailändska hem finns det ett foto av konungen.

Under många år har han hela tiden agerat för landets bästa, skickligt manövrerat sina uttalanden mellan olika politiska grupperingar och inte minst varit en ovärderlig lugnande och enande faktor i det annars rätt turbulenta Thailand.

Ett tecken på den respekt kungen åtnjuter är det faktum att det är förbjudet att uttala sig negativt om kungen. Detta är något en australiensisk författare fick erfara tidigare i år.
Han publicerade en bok med ett par nedlåtande uttalanden om kungen och kungafamiljen. Det renderade honom ett fängelsestraff. Trots att boken bara sålde i två (2!) exemplar.
I linje med kungens otroligt ödmjuka och vänliga profil benåda han naturligtvis mannen.20091225 (22)  PS Thai King small BLOGG

Ett annat tecken är att varje film på bio inleds med en
90 sekunder lång “kungafilm”. Då står alla, unga som gamla, 
upp under tystnad!

Comments are closed.