Har du hört uttrycket “Världen är bra liten”?

Här kommer en sann historia som verkligen bekräftar det uttrycket:

110226 Bangkok (6)  PSIgår, innan jag skulle resa hem efter en hektisk arbetsvecka i Bangkok, satt jag fast i en trafikkö i en taxi. Som vanligt med min kamera i knät.
Plötsligt ser jag en liten flick titta ut genom ingången till en typisk liten “travel shop” på en tvärgata nära Bed Supper Club och Q-Bar. Jag får snabbt upp kameran och lyckas fånge en (halvbra) bild. Ögonen är fantastiska. Men tyvärr är det för mycket oskärpa i bilden.
Jag väljer ändock att lägga in bilden i mitt bildspel från veckan i Bangkok.
Landade i morse och skickade en stund senare bildspelet till några vänner och bekanta. Efter bara 15 minuter blir jag kontaktad av en australienskisk affärsbekant i Bangkok. Han berättar att flickan är en dotter till en av hans bekanta. Flickan har varit saknad i tre år!
Världen är bra liten! det bor 16 miljoner männsikor i Bangkok. Jag råkar slänga iväg ett kort som sedan råkar hamna i mitt bildspel som i sin tur hamnar hos en affräsman i Bangkok som har en bekant som förlorat sin dotter som kanske (låt oss hopärs!!) är just flickan på kortet!
Fick bara fem minuter senare ett email som berättade att pappan redan satt i en taxi på väg till gatan där jag tog kortet …

14 Responses to “Har du hört uttrycket “Världen är bra liten”?”

 1. Lasse Says:

  Bra bild och fantastisk historia, om det nu visar sig vara så. Du kan väl hålla oss uppdaterade!

 2. Fredrik Says:

  Johan!

  Detta kräver en uppföljning!

  Hälsar
  /Fredrik

 3. Kayo Says:

  Wow! så fantastiskt hur ödet (?) verkar … som sagt vill höra det lyckliga slutet på denna häftiga story … Hoppas du fattar vad du gör med din dokumntation som du låter oss alla ta del av Makes me happy 2 🙂 Kram Kayo

 4. admin Says:

  Upplösning är lika fantastisk. Läs mer på bloggen …

 5. Rita Says:

  Helt otroligt,hoppas det va rätt flicka o att den här historien fick ett lyckligt slut. Jag håller med de övriga. Din dokumentation är viktig för inte bara oss utan för omvärlden oxå. Keep on the good job. Johan låt oss veta fortsättningen oxå. Stor kram

 6. Peter Strand Says:

  Helt otroligt Johan. Nästan så det pirrar lite i magen av både förhoppning, olust och faderskapskänslor.
  Bara tänka tanken att förlora en dotter… Undrar hur det känns att hitta henne igen..?. Hur reagarerar hon?
  Vad vill hon? Hur har hennes liv sett ut i tre år…? osv..

  Men som sagt, hoppas det blir en solskenshistoria.

  /PitePeter

 7. Katarina Hansson Says:

  Vilken helt underbar historia Storebror!
  Hoppas verkligen att det visar sig vara hans dotter. Håll oss alla informerade 🙂

 8. Jesper Says:

  Johan! Man kan helt rationellt fastslå att det är tre i sig helt osannolika element i den här historien, och när de kombineras till EN historia så blir det närmast omöjligt att inte tro att någon högre makt varit inblanad. Om man bortser från detta “rationella” och tänker på vad som hände i pappans hjärna och hjärta när han såg det där fotot får historien en dimension som vi som inte har upplevt något liknande bara vagt kan ana oss till. Och låt oss hoppas att det verkligen är hans dotter, tänk er känslan när han tar henne i sin famn… finns det en Gud?

 9. viveka larsson Says:

  Vilken fantastisk historia!Johan dina bilder har uppenbarligen en högre mening-låt oss snarast få slutet på historien!
  Kram Viveka

 10. Aja Wallin Says:

  Den här historien vill jag veta höra mer om – hoppas den får ett riktigt fint slut. TAck för att jag får var med och dela dina upplevelser. Aja

 11. Sölve Hellberg Says:

  Hoppas på en lycklig upplösning av den här fantastiska historien. Man kan inte annat än bli glad. Kommer du att försöka göra en uppföljning av händelsen?

 12. Kaj Å Says:

  Osannolikt spännande historia, hoppas det är rätt flicka – keep us updated!
  Kaj

 13. The Father Says:

  Johan, the little girl in your photograph is my daughter! The fact is that her Thai mother has been the mia noi of a Thai policeman for 18 years (unknown to me). For 6 years she lived with me. Our beautiful daughter was born 5 years ago. She is 5 years old on Sunday 6th of March. The Thai policeman finally left his wife and children to live with my Thai wife and my daughter. The mother works in the area close to where the photograph was taken, in a shop owned by a friend of mine. I live in the middle-east now and last saw my daughter at Christmas. Otherwise there is no communication with her because the Thai policeman controls her mother’s life and is jealous of my existence to the point of threatening violence. Needless to say, my daughter was highly emotional when she saw me at Christmas. The sadness that shows in her face and eyes in the photo you took is not the little girl who was living happily with her father and mother until September of last year. I have hundreds of photos of her then, and in all of them she is laughing and smiling. And yes, I am deeply saddened at the effective loss of my lovely little girl. And what a coincidence that you took this photo…

 14. Daniel Krüger Says:

  Det låter fantastiskt Johan. Skönheten i dina bilder har ju ett egenvärde, men aldrig kunde man ju föreställa sig att de kunde innebära livsavgörande dokument… Håll oss uppdaterade på hur det slutar.