POLAR MUSIC PRIZE PRISCEREMONI 2011

Det var verkligen roligt att i år igen få vara med i ett fullsatt Stockholms Konserthus idag då Polar Music Prize ut för tjugonde året i rad.H.M. Konungen överräckte en miljon kronor vardera till årets pristagare Kronos Quartet och Patti Smith, som också fick ta emot var sitt personligt konstverk av Karin Mamma Andersson och Jockum Nordström. Prismotiveringarna lästes av den kinesiska pipavirtuosen Wu Man och författaren Henning Mankell.

Programledare var Petra Nordlund McGahan och Tilde de Paula.

Ceremonin hedrades av gäster som H.M. Konungen, H.M. Drottningen, Kronprinsessan, Prins Daniel, Lena Adelsohn-Liljeroth, Maud Olofsson, PO Enquist, Barbara Hendricks, Jens Spendrup, Kristian Luuk, Anna Holtblad, Lill Lindfors, Pernilla August, Tomas Ledin, Dregen, Oskar Linnros, och många många fler.

Under ceremonin medverkade Kungliga Filharmonikerna under ledning av Hans Ek, ett husband lett av Georg “Jojje” Wadenius och artisterna Ola Salo, Veronica Maggio, Dungen, Stenhammar kvartetten samt Anna Järvinen. Som vanligt var det en mycket välarrangerad tillställning. Det enda som jag personligen tyckte kunde ha varit ännu lite bättre hade varit att ha Carolina af Ugglas att framföra “Because the night” i stället för Veronica Maggio. Man vad gör det, en kväll som denna!

Pressbilder från ceremonin finns att hämta på www.polarmusicprize.org kl. 21:00 ikväll.Comments are closed.