Behåller ni er personal?

Något verkar ha hänt sedan ”förra krisen”!
Frågan om hur man attraherar och behåller personal ges större prioritet. Men då är det fortfarande goda tider på de flesta svenska företag.

Brittiska employer branding-konsulten People in Business (PiB) varnar i sin rapport ”Retaining talent during uncertain times” för att släppa fokus på personalen.

Under andra kvartalet 2010 märktes det största fallet någonsin i konsultbolaget Hewitts globala mätningar om anställdas engagemang.
”De anställda är trötta efter en lång period av stress, osäkerhet och förvirring som lågkonjunkturen och företagsledningens agerande fört med sig”.

Många organisationer som före finanskrisen hottade upp sig med ett nytt fräscht arbetsgivarvarumärke för att attrahera den nya generationen lyckades sen inte leverera och riskerar i bättre tider att tappa fler unga anställda än de någonsin gjort, skriver PiB.

Organisationer som bara fokuserar på operationella och finansiella mål löper stor risk att föda misstroende och lågt engagemang hos personalen. De som däremot kan balansera sött med surt är de som kommer lyckas bäst i vår nya tid av snabba förändringar.

Källa: SvD, oktober 2011

Comments are closed.