Veckans trendspaning: Tekniken javisst, men det är affärsmodellen som gör det

BAKOM FRAMGÅNGEN Zuckerberg, Persson, Jobs och Gates. Superframgångsrika – och supernördar. Precis som i TV-serier som The Big Bang Theory kan man både hissa och dissa nörden, men 2000-talets första decennium har visat att nörden är här för att stanna. Hur har då nördarna lyckats bli så framgångsrika? Tack vare sina framgångsrika affärsmodeller så klart!

På engelska är nörden en ”geek” och enligt Wikipedia står begreppet för följande:
The definition of geek has changed considerably over time, and there is no longer a definitive meaning. The terms nerd, gimp, dweeb, dork, spod and gump have similar meanings as geek, but many choose to identify different connotations among these terms, although the differences are disputed.

Det är nörden som får det att hända
I en intervju 2007 försökte den kände amerikanske Ronald Reagan-medarbetaren sig på en definition av begreppet ”geek”, genom att säga att “a geek gets it done.”

Kända nördar som fått det att hända är till exempel programmeraren, it-entreprenören och Facebookgrundare Mark Zuckerberg. Han såg ett unikt värderbjudande i en plattform som kunde knyta till sig hela användarens nätverk, och skapa en ny social plattform som underlättade användarens vardag.

Genom att kombinera genomarbetade strukturer och processer med en stark relation till användarna lyckades Zuckerberg göra succé med sitt Facebook. Tekniknörd till trots är det inte tekniken som är kärnan utan kraften av socialt samspel.

Samma sak med utvecklaren och programmeraren bakom succéspelet Minecraft, Markus Persson, även kallad Notch. Han insåg tidigt vikten av att bjuda in spelarna i utvecklingen av sandlådespelet Minecraft, vilket skapade fler än 20 miljoner kunder på ett år.

Notch får nu skriva autografer när han går på stan, och tusentals personer vallfärdade till hans företag Mojangs event i Las Vegas för att få en skymt av sin hjälte.

Bättre känselsprön än man kan tro
Det är tydligt att nördarna är vår tids nya rockstjärnor, men en nörd utan en affärsmodell tar sig inte längre än till pojkrummets dataspelande.

Det krävs inte bara en känsla för att skapa och utveckla ett häftigt värdeerbjudande som tilltalar kunderna, utan det krävs också en känsla för affärsmodellens olika delar – och en förmåga att utveckla dem. Hur får man marknadsdelen, och kunddelen att hänga ihop med processerna? Hur stöttar kritiska kompetenser och it-systemen affärsmodellens värdeerbjudande?

Nörden har med hjälp av briljanta värderbjudanden så som Iphone, Officepaketet, Minecraft och Facebook tagit sig från tangentbordet i pojkrummet hela vägen in i våra hem och till våra kontor.

Vi spenderar stora delar av vår fritid och vardag tillsammans med deras skapelser. Så låt dig inspireras av dessa framgångssagor, och ställ dig frågan hur du på bästa sätt kan utveckla ditt företags affärsmodell för att dra nytta av alla dessa begåvade nördar.

Källa: Trendspaning.se, januari 2012, Linus Malmberg och Björn-Erik Willoch
Läs mer här

Comments are closed.