Klokhet och kunskap om presentationsteknik

Delar med mig av David Phillips “inspirationsinjektion”:

Ännu en ny härlig inspirationsinjektion kommer här din väg att insupa i en mysig soffposition, framför öppen spis, fallande höst regn och en kopp te.

Hur du hamnar i centrum
Visst kan det ibland vara härligt att vara i centrum? Och ännu bättre att få välja när du vill vara det! Det är busenkelt. I ditt nästa möte uppvisar du en serie av goda lyssningsegenskaper – dessa kommer att omedvetet påverka den som har ordet på så sätt att denne riktar sin uppmärksamhet mot dig, igen och igen och igen. De goda lyssningsegenskaperna du behöver uppvisa är: Nicka instämmande, humma instämmande och eller kopiera den andra personens ansiktsuttryck och huvudrörelser.

Producera känslor
Våra känslor en vår kärna, det är via våra känslor vi har starkast minnen och det är via våra känslor i tar flest beslut i vårt liv. Inte helt oväntat är det därför avgörande att beröra känslor i en presentation eller dialog. Och medan det finns mängder av sätt att göra detta på vill jag här tipsa dig om en många gånga förbisedd väg att ta. Nämligen att simulera mottagarnas känslor. Om du exempelvis, blundar, placerar en låtsas-citron i din vänstra hand och för den mot munnen och tar en stor saftig sur tugga så kommer din mun att reagera som om du biter i en citron och din salivutsöndring kommer att öka. På samma sätt kan du simulera känslor genom att försätta din mottagare i olika känslomässiga tillstånd genom att berätta anekdoter, exempel och berättelser med påverkande smak, doft och upplevelsedetaljer.

En effektiv figur – Liknelsen
En av mina favorit-liknelser är den jag använder för att förklara den enorma betydelsen av en bra struktur. Nämligen: ”Att hålla presentationer är som att flyga ett flygplan, det är starten och landningen som är de svåraste momenten, resten går på autopilot”. Det som är så fantastiskt med en liknelse är att när du läser eller hör den så målar du bilder i ditt huvud för att tolka den. Och som vi vet så är en bild kraftfullare än ord – det geniala här är att du skapar en bild från ord.

För mer information om David och hans företag – klicka här!

Comments are closed.