Sverige i Thailand

Det är inte utan en viss stolthet jag kan konstatera de svenska framgångarna här i Thailand.

IKEA har tagit Bangkok med storm. Man är förtjusta i möblerna och prylarna och älskar den svenska maten. Jag åt själv lax och kokt potatis på jättevaruhuset (det tredje största i världen) i Bangna häromdagen. Och ja visst, det smakar “som hemma”. IKEA flyter vidare på framgångsvågen här och har redan börjat bygga varuhus nummer två i denna 12-miljonersstad. Bäva månde Index och SB Furniture (de två lokala aktörerna som tidigare dominerat den ganska trendiga heminredningsmarknaden här i Bangkok).

I eftermiddags passade jag också på att besöka H&Ms första butik här i Bangkok. Den öppnade för en månad sedan i det trendiga Paragon (“Bangkoks NK”). Som om läget inte var nog har man dessutom den största butiksytan i hela komplexet, vilket inte säger lite med tanke på att i stort sett alla märkesvaror finns representerade här (allt från Ferrari till Louis Vitton). Stackars Zara ligger mitt emot i en butik som känns som en bakfick i jämförelse med vårt svenska H&M.

Om Du har vägarna förbi Bangkok i jul / nyår kan jag rekommendera ett besök!

Nu rusar jag till take off …

Comments are closed.