Enligt Forbes är det här misstagen som spolierar en karriär

Det räcker inte bara med att vara ett chefsämne, du måste också kunna visa det.

Tidningen Forbes har läst en studie som amerikanska Center for Talent Innnovation gjort måste du bli betraktad som en ledare för att befordras uppåt i karriären. Det kräver ”chefsnärvaro” vilket definieras som ha tyngd, bra kommunikationsförmåga ett polerat yttre. Men det räcker inte, du får inte göra misstagen som spolierar hela din karriären. Här är de tio största kommunikationsmisstagen som kan ruinera din karriär.

1: Fälla rasistiska kommentarer.
Över 70 procent av de tillfrågade cheferna sa att detta är det största misstaget du kan göra. Den typen av kommentarer är förolämpande, visar på dåligt omdöme och avslöjar dålig empatisk förmåga.

2. Dra dåliga skämt.
Att berätta opassande skämt gör människor obehagliga till mods. En av de viktigaste och mest uppskattade egenskaperna för en chef är att kunna läsa av andra personer och anpassa sitt språk, ton och inehåll efter omgivningen.

3. Gråta
Rätt eller fel, att gråta på jobbet visar inte ledarskapsförmåga, speciellt inte om du är man. ”Du måste kunna kontrollera dina känslor”, sa en manligt bankchef i undersökningen.

4. Låta korkad
Det är viktigt att ha tyngd, språklig förmåga och intellekt. Men låter du korkad när du öppnar munnen är det ändå kört. ”Jag har umgåtts med chefer som ser kompetenta ut men sedan öppnar de munnen och låter som kompletta fånar”, sa en it-chef i undersökningen.

5. Svordomar
Att svära är oprofessionellt och opassande för en ledare. Det är också ett stort misstag att svära i mejl. De tre stora misstagen du kan göra online är att skriva föga smickrande mejl om kollegor, sprida bilder som inte har med jobbet att göra och att vara för personlig.

6. Flirta
Oavsett man eller kvinna, att flirta undergräver ditt professionella rykte. Flirtandet kan lätt bli helt missförstått.

7. Klia dig
Det är inte bara äckligt, det är också distraherande. Fippla med mobile eller kläderna på ett mote gör att du framstår som en icke-lyssnare.

8. Undvika ögonkontakt
Experter på kroppspråk säger den som undviker ögonkontakt framstår som en lögnare eller som någon som har något att dölja. På ett möte framstår det också som att du är ointresserad.

9. Svammel
Kan du inte vara koncis och konsekvent så kan du inte behålla kontrollen. Tidigare Bank of America-chefen Salli Krawcheck berättade att speciellt kvinnor brukar ha problem med tystnad. “Kvinnor gillar att fylla utrymmen med prat. Men om du lämnar utrymmen runt dina viktiga tankar, ger det vikt och tyngd till vad du säger.”

10. Fnittra och prata gällt
Att fnittra och skratta för mycket är en vanlig blunder bland kvinnor. Män ska inte prata med gäll röst. Lämpligt skratt och tonfall är viktiga indikatorer på tyngd.

Källa: Di.se, 19 november 2012
Länk

Comments are closed.