Vilket är världens bästa flygbolag?

Cathay Pacific Airways är världens bästa bolag att flyga med. Det konstaterar brittiska flygrankningssajten Skytrax efter att ha utvärderat tyckandet i 18,8 miljoner recensioner, inskickade av resenärer från världens alla hörn.

Cathay Pacific Airways är världens bästa bolag att flyga med. Det konstaterar brittiska flygrankningssajten Skytrax efter att ha utvärderat tyckandet i 18,8 miljoner recensioner, inskickade av resenärer från världens alla hörn.

cathy pNär resultatet i World airline awards på tisdagen presenterades på flygutställningen i engelska Farnborough visade det sig att det Hongkongbaserade flygbolaget hade klättrat från plats 6 i 2013 års rankning till förstaplatsen i år.

I både 2013 och 2014 års rankningar belades andra- och tredjeplatsen av Qatar Airways respektive Singapore Airlines.

Två bolag baserade i Europa finns med bland de tio främsta; Turkish Airlines på plats 5 och Lufthansa på 10:e. I övrigt är det asiatiska bolag för hela slanten.

På listan över norra Europas bästa flygbolag tronar finländska Finnair i topp, en placering som bolaget innehaft i denna årliga rankning fem år i rad.

”Med den tuffa konkurrens som råder på flygmarknaden är vi minst sagt stolta över att Finnair kammade hem segern även i år. Då rankningen baseras på resenärernas omdömen betyder förstås utmärkelsen extra mycket”, säger Kenneth Gillberg, Skandinavienchef på Finnair, ett pressmeddelande.

Norska lågprisbolaget Norwegian innehar plats 2, följt av SAS på plats 3.

Var de nordiska bolagen hamnar på världslistan framgår inte.

Den som unnar sig att flyga lyxigast lyxigt ska välja Singapore Airlines – bolaget toppar listan World´s best airline first class.

Första klass-resande med extraordinära krav på flygplatsens lounge ska söka sig till Air Frances dito. Lufthansas duger också, hamnade på plats 2, följda av Cathay Pacific Airways lounger.

Underhållning i kabinen är Dubai-bolaget Emirates bäst på.

Bästa lågprisflygbolaget är Air Asia. På plats 3 återfinns det under senare tid så framgångsrika Norwegian. Irländska ”ofta i blåsväder” Ryanair syns inte till på topp 10-listan.

De tio bolagen med bästa kabinpersonalen är samtliga asiatiska, med indonesiska Garuda Indonesia i topp, följt av Cathay Pacific Airways och Singapore Airlines.

Källa: DN.se, juli 2014
Av: Kalle Holmberg (kalle.holmberg@dn.se)
Länk

Comments are closed.