Brett ansikte kan leda till högre lön

Män med breda ansikten har lättare att förhandla till sig en högre lön jämfört med andra. Det visar en ny studie.

Det är Forskare vid University of California, Riverside (UCR) som ligger bakom studien. De ska genom att ha simulerat olika förhandlingar kommit fram till resultatet, skriver TT.

Männen med breda ansikten ska ha lyckats förhandla till sig cirka 15.000 kronor, mer i bonus vid nyanställningar än män med smalare ansikten. Debrad var också bättre på att förhandla i andra sammanhang, exempelvis lyckades de få ett bättre pris i en förhandling om en fabrik som skulle säljas. När de i stället tog på sig rollen som köpare lyckades de få ett bättre pris.

Andra saker som kom fram i studien var att männen med breda ansikten var sämre på att hitta kreativa lösningar i affärer där parterna stod långt ifrån varandra.

En orsak till att männen med breda ansikten lyckades så bra i förhandlingarna tror forskarna är att de uppfattades som mer attraktiva., skriver TT.
– Dessa studier visar att det kan vara både en välsignelse och en förbannelse att vara en man med ett brett ansikte och medvetenheten om detta kan vara viktigt för att lyckas i affärer, säger en av forskarna, Michael P Haselhuhn, i universitets tidning UCR Today, enligt TT.

Källa: DN.se, 25 juli 2014
Länk
Läs mer om påstådda för- och nackdelar med brett ansikta här

Comments are closed.