12 trender som förändrar ditt jobb (del 3 och 4 av 12)

3. Brevets återkomst
Direktreklam går mot en renässans. De digitala kanalerna blir allt brusigare och ett personligt brev når fram. Peter Field, kallad ”the Godfather of advertising effectiveness”, är marknadskonsulten som analyserat reklambranschen utifrån och in, nu senast med en rapport där han tittat på effekterna av att använda DR i multikanalskampanjer.
brev
På uppdrag av Royal Mail har han använt sig av IPA:s (Institute of Practitioners in Advertising) enorma databas med information om kreativa kampanjer. De analyserade 400 kampanjer genomförda de senaste 14 åren av stora brittiska varumärken – från banker som Barclays till flygbolag som Virgin. I genomsnitt ökade direktreklam en kampanjs försäljning med cirka 30 procent. De fick dessutom ut bättre resultat även på lång sikt, med bland annat tre gånger så hög ROI.

4. Utanför marknadsboxen
Fler och fler varumärken knyter till sig unga startupbolag för att vitalisera sin marknadsföring. Under senaste CES-mässan i Las Vegas, till exempel, anordnade Mindshare dagslånga event för både Nescafé och Kimberly-Clark där små tech start-ups fick pitcha på nya idéer – som uppkopplade kaffekoppar som visar kaffets temperatur och senaste rubrikerna från New York Times i en display.

Spritjätten Diageo har startat projektet Diageo Technology Ventures. Där rekryterades åtta startupbolag som ska jobba med att ta fram teknik och lösningar för att premiera ansvarsfullt drickande och minska stölder i spritbutiker.

Källa: dm.postnord.se, mars 2015
Länk

Comments are closed.