12 trender som förändrar ditt jobb (del 5-7)

5. Tryck i kretsarna
Är det framtidens print eller en dyr gimmick?
Sidan och ändra färg på mobilen på bilden. Tekniken bestod av supertunna batterier och LED-skärmar skapade av företaget Digitas.

Förra våren byggde Nivea in solceller samt en usb-port i en annons för solkrämer i brasilianska tidningen Veja Rio. Annonsen lät solbadaren ladda sin mobil på stranden. CW Television Network hade en live Twitterfeed i Entertainment Weekly i oktober. QR-koden har fått sin uppföljare. När tekniken blir mindre och billigare kommer direktreklamen att kunna bli interaktiv på ett helt nytt sätt.

6. En rullande smartphone
Det handlar inte längre om att peta in modern teknik i våra bilar. Med inbyggd 4G och wifi – och mer samarbete mellan biltillverkare och it-utvecklare – kommer vi snart att köra runt i en stor Ipad på fyra hjul. Intel förutspår att bilen inom kort blir ett av de snabbast växande områdena för uppkopplade prylar och internettjänster.
car
7. När allt blir DM
Konsumenter är måttligt intresserade av varumärken, det är produkterna och tjänsterna de lägger pengarna på. I och med att tekniken runt Internet of Things utvecklats är det i dag fullt möjligt att göra alla produkter till individanpassade medieplattformar. Produkterna får en digital identitet och anpassar kommunikationen till ägarens beteende.
Ju mer interaktion mellan produkt och ägare, desto mer anpassad blir produkten.Det här betyder att konsumenter knyts närmare sina prylar samtidigt som de blir en guldgruva av data om konsumentbeteenden.

Företaget Everythings vision är hur användardata kokas ihop till en produktgraf. Vår sociala graf visar vem vi har kontakt med i sociala medier och vilka profiler de har i form av intressen och aktiviteter. Vår produktgraf kommer på motsvarande sätt visa vilka produkter vi köpt, hur vi använder dem och hur de relaterar till varandra.
När vi sedan kan jämföra våra produktgrafer med kontakterna i den sociala grafen och med tredjepartsaktörer – då kan det bli riktigt intressant.

Källa: dm.postnord.se, mars 2015
Länk

Comments are closed.