Vill du kunna påverka dagens och morgondagens företag?

BOARD ASSESSMENT ASSOCIATE

Vill du kunna påverka dagens och morgondagens företag?

Är Du nyfiken på hur styrelsearbete går till i praktiken?

Klarar Du av många bollar i luften och gillar ett högt tempo?

Vill Du själv ta mycket ansvar tidigt i Din karriär?

Är Du en ”strukturerad entreprenör”?

DÅ ÄR VI RÄTT FÖR DIG OCH DU FÖR OSS!

LRAB

VILKA ÄR VI?
Lagercrantz Reinfeldt är en av de ledande konsultfirmorna inom Executive Search (s k headhunting) och Board Assessment (styrelseutvärdering). Vi arbetar som rådgivare i styrelserummet med identifiera och rekrytera VD och andra seniora personer samt styrelseledamöter. Våra klienter är nordiska och internationella välkända bolag och finansiella institutioner, som t.ex. kan vara börsnoterade eller Private Equity-backade.

Vår verksamhet inom Board Assessment/styrelseutvärdering är i kraftig tillväxt. Detta beror dels på att våra klienter är mycket nöjda med kvaliteten av vårt arbete och dels på att efterfrågan på att kvalitetssäkra styrelsearbetet ökar i takt med att bolagsstyrning blir allt mer komplex i Norden och internationellt. Det är ett spännande område, tycker vi.

För några år sedan så etablerade vi en egen modell/verktyg för att möta näringslivets ökade efterfråga på styrelseutvärdering. Nu behöver vi rekrytera en utåtriktad och pro-aktiv Associate som är intresserad av att vara med och utveckla en framgångsrik verksamhet vidare.

Vi erbjuder en stimulerande miljö med högt tempo, varierande arbetsuppgifter där Du tidigt får ha egna kontakter med personer i näringslivet på högsta nivå. Vi förväntar oss att Du har höga ambitioner gällande Din egen utveckling.

Vårt kännetecken är hög kompetens och entreprenörskap i strukturerad form. Arbetet präglas av professionalism och förtroenden i kombination med nytänkande, strikt fokus på kvalitet och personligt engagemang. Vi är en oberoende firma med högt anseende.

Vårt kontor är beläget centralt i Stockholm.

VAD GÖR EN BOARD ASSESSMENT ASSOCIATE HOS OSS?
Ditt arbete hos oss innebär två delar. Den ena är att vara med i den entreprenöriella delen av verksamheten genom att tillsammans med oss vidareutveckla vår utvärderingsmodell genom eget kreativt arbete och genom att tillgodogöra Dig samtal och möten med experter på området. Här finns det plats för många egna initiativ och begåvade idéer. Den andra delen består av att ”hands on” arbeta med oss i möten och samtal med ägare och styrelseordföranden i införsäljningsfasen samt i projekt analysera och utvärdera bolagsstyrelsers arbete och effektivitet. Så småningom vill vi att Du ko-ordinerar och leder dessa projekt med vår hjälp. Du arbetar självständigt, men samtidigt nära oss konsulter.

Du kommer även att ha en del kontakter med vårt partner-bolag som har utvecklat den avancerade tekniska plattform som vi använder för att våra resultat skall komma ut ”användarvänliga” och värdeskapande.

Du förväntas också proaktivt arbeta med att utöka vår databas och följa viktiga sektorer, affärshändelser och skeenden i näringslivet, både i Sverige och internationellt.

VEM SÖKER VI?
Vi söker dig som är intresserad av näringslivet, både av bolag och individer, och hur de samverkar och agerar. En fördel är om Du redan nu har viss förståelse för regler och rekommendationer gällande bolagsstyrning och styrelsers ansvar och arbete.

Arbetet är utåtriktat, vilket innebär många kontakter med kvalificerade personer. Du är orädd, duktig på att tala med människor på olika nivåer och älskar att proaktivt skapa och utveckla nätverk. Du kommer att hantera många presentationer, klientrapporter och annan dokumentation, vilket ställer krav på struktur, noggrannhet, samt förmåga att prioritera. Du förväntas leverera med högsta kvalitet i allt du gör och agera professionellt och förtroligt i alla situationer.

Lagercrantz Reinfeldt AB är ett växande bolag där alla förväntas bidra långsiktigt. Det betyder att Du behöver vara flexibel, entreprenöriell, engagerad med mycket god samarbetsförmåga. Du bör vara nyfiken och ha en positiv attityd och personlighet. Det finns dagliga sysslor i ett litet bolag som alla behöver hjälpas åt med, så även Du.

PROFIL
• Akademisk examen från välmeriterat universitet, företrädesvis jur. kand eller civ. ek.
• 3-6 års arbetslivserfarenhet från konsultfirma, gärna från advokatbyrå, strategikonsulting eller liknande
• Genuint intresse för svenskt och internationellt näringsliv; bolag såväl som människor
• Erfarenhet och förmåga att självständigt driva många projekt samtidigt med höga krav på kvalitet, tempo och flexibilitet
• Mycket god analytisk och kreativ förmåga
• Utmärkt kommunikationsförmåga, muntligt och skriftligt
• Flytande engelska i tal och skrift
• Goda kunskaper i Microsoft Office, inklusive PowerPoint

Vi ser mycket fram emot Din ansökan senast den 15 april till:
caroline@lagercrantzreinfeldt.com

För frågor, kontakta Monica Lagercrantz på 070-606 63 64

Comments are closed.